<< Click to Display Table of Contents >> Organizer > Administration > Projekt, uppdrag och arbetsflöden > Aktiviteter |
Aktiviteter läggs in i arbetsflödet direkt i ett uppdrag eller i en uppdragsmall.
Aktivitetstyper definieras i kodlistan DSG - ACTIVITY_TYPE_CL. Här lägger man upp namnen på de aktivitetstyper som ska användas i de olika arbetsflödena. Namnen på aktivitetstyperna är enbart platshållare. Samma aktivitetstyp kan återanvändas i flera olika arbetsflöden. Man kan exempelvis använda en aktivitetstyp Genomförande i arbetsflöden för såväl servicebesök som byggarbete i fält. I vissa fall kan man dock vilja ha en mer specifik namnsättning för att kunna urskilja olika typer av genomförande, exempelvis vid listning av aktiviteter i rapporter eller vid arbete i WorkPlanner.
Kodlistan för aktivitetstyper är gemensam för alla applikationer som Organizer arbetar mot. Vid arbete i en multi-applikationsmiljö kan en administratör bestämma för vilka applikationer en aktivitetstyp ska vara tillgänglig, se avsnitt Bestäm vilka applikationer en objektstyp ska vara tillgänglig i.
För information om kodlistor, se avsnitt Kodlistor och dess underavsnitt. |
Checklistan är en del av den information som kan (men inte måste) knytas till en aktivitet.
Checklistan för en viss aktivitet kan konfigureras direkt i uppdraget eller i en uppdragsmall. De olika typer av checklistepunkter man kan välja för att bygga en checklista definieras i kodlistan DSG – CHECKLIST_CL.
Kodlistan för checkliststyper är gemensam för alla applikationer som Organizer arbetar mot. Vid arbete i en multi-applikationsmiljö kan en administratör bestämma för vilka applikationer en checkliststyp ska vara tillgänglig, se avsnitt Bestäm vilka applikationer en objektstyp ska vara tillgänglig i.
Vid jobb med stora checklistor med många kontrollpunkter kan det vara användbart att strukturera checklistorna i kategorier och grupper per kategori. Kontrollpunkterna presenteras i en trädstruktur som du enkelt kan navigera i. Det ger också en överblick vad som är utfört och vad som återstår.
Kategorier och grupper definieras också i kodlistan DSG – CHECKLIST_CL.
Här har fyra checklistepunkter delats in i två olika kategorier: Arbetsbegäran och Mätarbete. För kategorin Arbetsbegäran har punkterna dessutom delats in i de två olika grupperna Nytt nät och Ombyggt nät. Resultatet i användargränssnittet för Aktivitet visas. Punkerna har nu delats in i en trädstruktur där du kan visa och dölja rader efter behov.
En generell möjlighet i kodlistor är att koppla dokument till de olika koderna. Detta är mycket användbart också för checklistpunkterna och gör det möjligt att exempelvis lagra instruktioner eller mallar för användning i specifika delar av ett uppdrag. Konfigureringen görs i kodlistan genom att lägga till dokument i de olika checklistepunkterna.
När en användare ska bocka av checklistepunkten kan detta dokument användas som stöd och ge en mer detaljerad instruktion för vad som ska rapporteras eller som en rapportmall. För att öppna ett checklistedokument från användargränssnittet högerklickar man på checklistepunkten i kolumnen Punkt och väljer Visa kodlistedokument. Dialogrutan Kodlistedokument öppnas och visar tillgängliga dokument. Genom att markera dokumentet och tryck på knappen Visa visas dokumentet i dokumenttypens applikation. Dokumentet kan läsas och sparas till disk för vidareanvändning.
Dokumentet kan inte ändras och uppdateras som kodlistedokument på detta sätt. Det kan bara sparas till disk för vidareanvändning. För att ändra ett kodlistedokument så går man in i kodlistehanteringen och tar bort det befintliga dokumentet och lagrar det nya, som beskrivits ovan. |