<< Click to Display Table of Contents >> Administration > Menyreferens > Administration > Rasterimportverktyget |
1.Välj Administration > Rasterimportverktyget.
2.Välj det koordinatsystem indatafilen har.
3.Tryck Bläddra för att välja indatafil.
4.Lägg till den mapp där filen/filerna finns. När du väljer mappen med filerna och om koordinatsystemet är korrekt, visas rastrets utbredning i vyn.
5.Ange parametrarna för utdata.
oNamn - Används för att ange namnet på den skapade zip-filen och är obligatoriskt.
oUtdatakatalog - Välj var filen ska sparas, kan sparas direkt i rasterdir (oftast tomcat-site/raster) eller flyttas dit efteråt.
oAntal kataloger - Om det är ett stort raster, till exempel högupplöst ortofoto, kan flera utdatakataloger skapas. Då sparas rastret i flera zippar som var för sig blir lite mindre, det blir då lättare att flytta dem vid behov.
oUtdataformat - Välj png om det är en bild och jpeg om det är ett foto, för bästa bildkvalitet.
6.Ange eventuella övriga parametrar.
Om importen gäller en bild, dvs utdataformatet är png kan en eventuell ram göras transparent genom att ge ramen en färg som inte finns i bilden och sedan bocka i rutan Gör vald färg transparent. Detta går inte att göra om utdataformat är jpeg. |
7.Tryck Bygg för att starta importen. Konsolen öppnas i det nedre högra hörnet, där processen kan följas och eventuella felmeddelanden visas.
8.När importen är färdig, tryck på Öppna utdatamapp.
9.Dubbelklicka på zip-filen och vidare in ett steg och öppna filen info.conf i en texteditor. Informationen i denna fil används i rasterkonfigureringsfilen som oftast heter raster_site.conf och ligger i tomcat-site.
10.Sätt önskad skalnivå, ange i vilka produkter rastret ska synas och välj ett passande namn. När detta är gjort och rasterpyramidzippen ligger i rasterdir (oftast tomcat-site/raster) syns rastret vid nästa inloggning i applikationen.